2 Yorum Unknown 25 Ekim 2013 Cuma
          Hepimizin başına gelmiştir açarız güzel bir 3D film geçeriz smart tv'mizin başına filmi izlemeye devam ederken bir anda bir ağrı sağlanır kafamıza sonra ya öyle devam etmek zorunda kalırız ya da kalkarız filmin başından. Yalnız evde değil 3d sinemada da sık karşılaşılan durumlardandır bu. Yine yalnız film değil 3D ekran kartlı bilgisayarımızdan oynadığımız oyunlarda da karşımıza çıkmaktadır bu sorun.
           Aslında kısmen de olsa giderildi bu sorun. anaglyph 3D gözlükler dediğimiz eski nesil 3D teknolojisinde çok daha fazla ağrı yapardı deneyenler bilir. Hatta gözünden kan gelenleri bile şahsen duymuşluğum vardır. Anaglyph teknolojisinden sonra gelen pasif shutter gözlükler ve hemen arkasından gelen aktif shutter gözlüklerde bu sorun biraz giderildi ama yine de beyinde 3D algısı yaratmak beyine yapılan baskı beyini yorduğundan kaynaklanıyor olabilir. Çünkü bir bakıma beyini yanıltmaya çalışıyoruz aslında biz 3D film izlerken ya da 3d oyun oynarken.

             Bizim tavsiyemiz 3D keyfini biraz daha kontrollü yaşamanız. Yani 3D film izlerken ya da nvidia 3D destekli ekran kartlarında 3D oyun oynarken saat başı 5-10 dakikalık aralar verin ve günlük 4-5 saati geçirmemeye çalışın.
             
             Umarız ki gelişen 3D teknolojisi bu problemi çözer ve biz de 3D keyfini bölmek zorunda kalmayız.
         
           

Yorumlar ;

Adsız
30 Ekim 2013 08:50 []

http://www.akademirehberim.com/

1 Kasım 2013 10:07 []

3D izlemek en zevklisi.Zararı olsa da ben izliyorum.


Yorum Yap ;